Skip to content

Te koop: woonhuis de Passerot 15 6604 AB Wijchen

Verkocht

€ 745.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Wijchen de Passerot 15

Uniek monumentale woonboerderij met maar liefst 17.000 + m2 grond!

Achter groen verscholen ligt deze schitterende 19e-eeuwse rietgedekte woonboerderij (Gemeentemonument) met voormalige zwembad, uitgediept terras, vrijstaande garage en een prachtige groene omgeving. Via de eigen inrit bereikt u het perceel met diverse boomgaarden, fruitbomen en diverse opstallen met een bos rondom. De totale grondoppervlakte bedraagt ca. 17.660 m² eigen grond. De boerderij heeft een totale inhoud van ca. 1530 m³ en een oppervlakte van ca. 267 m².

Kortom, landelijk wonen, genieten en werken en toch centraal gelegen t.o.v. de uitvalswegen!

Situering:
Het geheel is fraai gesitueerd aan een rustige weg nabij de oude dorpskern van Wijchen, de Woezik. Woezik is een voormalig dorp en thans een woonwijk in de gemeente Wijchen. Het ligt tegen het noordelijke deel van de kern Wijchen. In Woezik staat nog de oude dorpskerk, vernoemd naar Sint-Paschalis Baylon.
Wijchen is een veelzijdig dorp met een zeer goede winkelstand, openbaar vervoer, scholen en een actief sport- en verenigingsleven. In de nabije omgeving zijn diverse recreatiemogelijkheden zoals prachtige fiets- en wandelroutes. Op ca. 10 km ligt Nijmegen centrum.

Algemeen:
De boerderij, origineel een oude krukboederij, is gebouwd in de 19e eeuw (1871) van baksteen met rieten kap en is een Gemeentemonument. Door de jaren heen is de boerderij gerestaureerd en verbouwd tot het sfeervolle geheel wat het nu is. Het geheel is in de oorspronkelijke stijl opgeknapt met behoud van veel authentieke details en gedeeltelijk de traditionele indeling met o.a. opkamer, kelder, bedstee en dergelijke.

Het nog gaaf bewaarde voorhuis heeft een asymmetrische voorgevel doordat deze rechts afloopt tot de lage rechter zijgevel, terwijl links het uitgebouwde gedeelte de volle hoogte tot en met de zolder heeft. Rechts van de ingang bevinden zich nog twee kleine vensters boven elkaar, terwijl de zolder één venster heeft in het midden. De linker gevel loopt naar achter met vlechtingen wat af, omdat het geheel van de achtergevel van, het uitstekende gedeelte geen borstwering bezit en dus lager is. De linker gevel is blind op een klein vierkant venster vooraan na. De schoorsteen staat op de nok van het achterhuis op de tussenmuur van voorhuis en achterhuis.

Het pand is van belang als voorbeeld van een eenvoudige krukboerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw.

Indeling:
Begane grond:
U kunt het woonhuis betreden via verschillende ingangen. Via de deel kunt u via openslaande deuren uzelf of uw motorvoertuig(en) toegang verschaffen. De ingang van origine zit aan de voorkant van het huis en via de achterzijde kunt u ook nog naar binnen. In de deel zit zelfs nog de originele voederbak voor de koeien! In de deel bevinden zich ook het toilet, de badkamer en een studeer/slaapkamer. Via de ingang aan de voorzijde bevinden zich aan de hal de keuken, de kelder en het woon/-zitgedeelte voorzien van een bedstee.

Het achterstuk van de boerderij betreft nog de originele deel en is in gebruik als multifunctionele ruimte. Hier kan je erg veel mogelijkheden op loslaten! In het aangrenzende/aangebouwde ‘vroegere zomerhuis’ is een atelierruimte/slaapkamer met grote woonkamer en is voorzien van een haard.

1e verdieping:
Via de opkamer komt u via een trap bij de tussenkamer waarna er toegang is tot de grote slaapkamer waar u de originele balken ziet. Het fraaie aan deze kamer is dat het plafond tot de nok loopt.

Stenen garage/berging:
Afmeting ca. 5 x 4 meter met pannen dak en voorzien van openslaande deuren.

Zwembad:
Voormalig zwembad welke wellicht omgebouwd kan worden tot tennisveld of zwemvijver door de aanwezigheid van een puls.

De Passerot 15 bestaat uit een groot perceel welke ontsloten wordt door een recht van pad naar het buurhuis nummer 19. De familie heeft voorheen het stuk grond richting het zuidoosten een meergeneratiewoning willen ontwikkelen. Dit is gestopt vanwege een overlijden in de familie.

Bijzonderheden:
Unieke ligging door parkachtige omgeving op een terp;
Subsidie voor rieten kap vanwege monumentale status;
Spouwmuur/voorzetwanden en Cv-installatie;

  • 267 m2
  • 17.660 m2
  • 3

Kenmerken de Passerot 15

Overdracht

Vraagprijs€ 745.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte17.660 m2
Woonoppervlakte267 m2
Inhoud1.530 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Dak typeSamengesteld dak

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Ligging de Passerot 15

Vergelijkbaar woningaanbod